24.05.2012

Ricotta, Kiraz Domates ve Fesleğenli Tart

CLICK FOR ENGLISH "Ricotta, Basil and Cherry Tomato Tart"
PER ITALIANO "Torta con Ricotta, Basilico e Pomodorini"
 



Bu duyuruyu daha önce yayınladığımı sanıyordum ama unutmuşum. Daha fazla vakit kaybetmeden bahsedeyim o halde.

Vorwerk'ten Thermomix Tarif Defterim'in Türkiye'de yaşayan okurlarının ilgisini çekebilecek bir mail aldım.

Bildiğiniz gibi Thermomix Türkiye'de henüz satılmıyor. Bu bloğu oluşturduğumdan beri zaman zaman Thermomix'i nereden, nasıl satın alabiliriz şeklinde sorularla karşılaşıyordum. Nihayet Vorwerk Almanya'ya konuyla ilgili bir mail yazıp bilgi almaya karar verdim.

Yanıt Vorwerk İsviçre'den geldi. Kısaca özetlemek gerekirse an itibariyle Türkiye'de bir dağıtımcıları olmaması nedeniyle Türkiye'de satışın henüz mümkün olmadığını, ancak çeşitli olanakları değerlendirmeye çalıştıklarını, an itibariyle kimseyle bir dağıtımcılık anlaşmaları olmamakla birlikte 2012'nin ilk yarısında yeni bir dağıtımcı görevlendirmeyi planladıklarını yazmışlar. 
Hadi hayırlısı diyelim o zaman...

Bugün vereceğim tarifi doğumgünümde yapmıştım. Neredeyse 4 ay geçmiş aradan.
Deneyenlerden tam not aldığını da söylemeliyim.


Malzemeler:
60gr parmesan
20gr kabuksuz badem
70gr tereyağı, kabaca doğranmış
100gr etimek
3 yumurta, oda sıcaklığında
12-14 kiraz domates
250gr ricotta
10-12 yaprak fesleğen (yıkanıp bir kağıt havlu ile nazikçe kurulanmış)
Tuz, karabiber
20gr galeta unu
Bir tutam kekik
Sızma zeytinyağı


Yapılışı:


  • Parmesanı Hızı kademeli arttırarak 10 saniye 9 Hız rendeleyip kenara alın.
  • Bademleri 3 saniye 6 Hız parçalayıp kenara alın.


  • Tereyağını 3-4 dakika 60ºC 1-2 Hız eritin. 3-5 dakika soğumaya bırakın.
  • Etimekleri ekleyip 5 saniye 7 Hız ve 10 saniye 4 Hız karıştırın.
  • 1 yumurta, tuz ve karabiber ekleyip 20 saniye 4 Hız karıştırın.
  • Etimekli karışımı yağlı kağıt kaplı 18-20cm çapında kelepçeli bir kalıbın tabanına ellerinizle bastırarak yayın. 


  • Buzdolabında bekletin.
  • Kiraz domatesleri ikiye doğrayın.
  • Kalan 2 yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırın.
  • Hazneye ricotta, fesleğen, 2 yumurta sarısı, 40gr parmesan, tuz ve biber koyup 5 saniye 5 Hız karıştırın ve ayrı bir kaba alın.
  • Yıkayıp güzelce kuruladığınız hazneye Kelebek parçasını takın. 2 yumurta beyazını koyup 2 dakika 37ºC 4 Hız çırparak köpürtün.
  • Çırpılmış yumurta aklarını peynirli karışıma ekleyip bir kaşık ya da spatula ile nazikçe karıştırın.



  • Hazırladığınız karışımı kalıba döküp düzgünce yayın.
  • Domatesleri peynirli karışım üzerine çok hafif bastırarak dizin.
  • Badem, galeta unu, kekik ve parmesanı bir kaseye alın. Üzerine biraz tuz ve biber serpin ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip karıştırın.


  • Bademli karışımı tartın üzerine serpin.


  • Tart kalıbının üzerini yağlı kağıtla örtüp önceden 180ºC ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. 
  • Yağlı kağıdı çıkartıp 20 dakika daha pişirin.
  • Fırından alıp soğumaya bırakın.

Afiyet olsun...

Hem soğuk hem ılık olarak yedim. Her ikisi de harikaydı.


Üzerinde değişiklikler yaparak şu tariften adapte edilmiştir.
Francesco'ya paylaşım için teşekkürler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder