17.11.2011

Ricotta ve Damla Çikolatalı Tart

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO



Tart:
1 limon kabuğu (beyaz kısmı hariç)
80gr şeker
Bir tutam tuz
300gr un
6gr kabartma tozu
150gr tereyağı (soğuk, kabaca doğranmış)
2 yumurta

Peynirli Harç:
1 limon kabuğu (beyaz kısmı hariç)
100gr şeker
500gr ricotta
1 yumurta
50gr çam fıstığı
100gr damla çikolata


Yapılışı:

  • Tart için hazneye limon kabuğu, şeker ve bir tutam tuz koyup 10 saniye 10 Hız toz haline getirin.
  • Un, kabartma tozu, tereyağı ve yumurtaları ekleyip 20 saniye 6 Hız karıştırın
  • Hazneden alıp beze haline getirdiğiniz hamurdan küçük bir parça alıp üzerini süslemek için kenara ayırın
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasında oklavayla açıp yağlı kağıtla beraber 26cm çapında bir tart kalıbına alın. Üstteki yağlı kağıdı nazikçe çıkarın. (Hamur kalıbın kenarlarını da kaplasın)
  • Hamurun varsa fazlalıklarını kesip kenara ayırdığınız küçük hamura katın

  • Hazneyi temizlemeye gerek olmaksızın peynirli harcı hazırlamak üzere limon kabuğu ve şekeri koyup 10 saniye 10 Hız toz haline getirin
  • Ricotta ve yumurtayı ekleyip 30 saniye 4 Hız karıştırın
  • Çam fıstığı ve çikolatayı ekleyip spatula ile karıştırın
  • Peynirli harcı tart hamurunun üzerine yayın
  • Kenara ayırdığınız hamurdan arzunuza göre şeritler ya da kalıpla şekiller keserek tartın üzerini süsleyin
  • Önceden 180ºC ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. (Ben sönmüş fırın içinde soğumaya bıraktım)
  • Son olarak buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. (1 gün önceden hazırlarsanız daha süper olur)

Afiyet olsun...


Tarifin orijinaline buradan ulaşılabilir. Francesco'ya sonsuz teşekkürler


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder