19.10.2011

Nohutlu Kayık Kabak

CLICK FOR ENGLISH


Malzemeler:

30gr parmesan
1 kg kabak (Bendeki 3 büyük kabak 1 kg geldi)
50gr taze soğan
1 kutu nohut konservesi, suyu süzülmüş (1 Kutu brüt 400gr; suyu süzülmüş miktar yaklaşık 200gr))
100gr beyaz peynir
20gr galeta unu
Tuz, biber
Sızma zeytinyağı


Yapılışı:
 

  • Parmesanı hızı kademeli olarak 2'den 9'a çıkartarak 10 saniye rendeleyip kenara alın
  • Kabakları boylamasına ikiye kesin. Eğer benim gibi büyük kabak kullanıyorsanız ortalarından enlemesine de  ikiye kesin
  • Kabakların içini sebze oyucu ile oyun ve kenara alın
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerini fırçayla hafif yağlayın. İçi oyulmuş kabakları dizin
  • Nohut, kabak içi ve soğanı 45 saniye 5 Hız karıştırın
  • Peynir, galeta unu, tuz ve biber ekleyip 5 saniye 4 Hız karıştırın
  • Hazırladığınız nohutlu harcı kabaklara paylaştırın
  • Üzerlerine parmesan serpip çok az zeytinyağı gezdirdikten sonra 160°C'de 50-55 dakika pişirin. Gerekirse son 5 dakika fırın ızgarası ile pişirin

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder