20.06.2011

Sebzeli Tavuk Köftesi

CLICK FOR ENGLISH


 
Belki farkındasınızdır, bir süredir ne ekmek ne de tatlı tarifi yayınlamadım. Bu durumun tek sorumlusu aldığım kilolar! Blog için yeni tarifler deneme arzu ve çabası, Türkiye tatili, annem buradayken kurulan sofralar, misafirlikler ve doğumgünleri bana 3-4 kilocuk olarak geri dönünce glisemik index, kalori hesabı, wii fit ve balance board oyunları araştırmalarım da hız kazandı :)

Thermomix'le ekmek yapmanın en büyük dezavantajı fırından yeni çıkan tazecik ve sıcacık ekmekleri hüpletirken sınır koymanın zorluğu. İşin kötü yanı tam da yeni ekmek kitabı aldığım bir zamana denk geldi, denemek ve Themomix'e uygulamak istediğim bir sürü ekmek tarifi var. Kilo verdiğimde ekmek yapımına bu kez  "kontrollü" olarak geri dönmeyi planlıyorum :) 
   




70gr parmesan (kabaca doğranmış) (50 + 20)
15gr maydanoz yaprağı
Birkaç dal frenk soğan
500gr su
20gr soğan
200gr patates
120gr yeşil kabak
80gr havuç
450gr tavuk göğüs
100gr galeta unu (20 + 80)
1 yumurta
Tuz, karabiber
Sızma zeytinyağı

  • Parmesanı Hızı kademeli olarak 2'den 9'a çıkartarak 10 saniye rendeleyip kenara alın
  • Maydanoz ve frenk soğanını 7 saniye 7 Hız doğrayıp kenara alın
  • Hazneye su, soğan ve tuz koyup 7 dakika 100°C 1 Hız ısıtın
  • Su ısınırken patates, kabak ve havucu küçük küçük doğrayıp Varoma Kabına alın. Hafif tuzlayın
  • Tavuk göğsünü 2-3 parçaya kesip Buhar Sepetine alın
  • Pişince hepsini kenara alıp ılınmaya bırakın
  • 50gr rende parmesan ile maydanoz-frenk soğanı rendesini hazneye alıp 5 saniye 4 Hız karıştırın
  • Tavuğu parçalar halinde doğrayıp TM 31 5 Hızda çalışır haldeyken kapağın deliğinden içeri atın. (Toplam 15-20 saniye)
  • Patates, havuç ve suyu hafif sıkılmış kabakları hazneye ekleyin.
  • Yumurta, 20gr galeta unu, tuz ve biber ilave edip 20 saniye 3-4 Hız karıştırın (Gerektiğini düşünürseniz karıştırma Hızı ve süresini arttırın)
  • Tepsiye yağlı kağıt serip üzerini biraz yağlayın
  • Hazırladığınız karışımdan yaklaşık kayısı boyutunda parçalar köfteler hazırlayın. 
  • Köfteleri önce galeta unu sonra parmesana bulayın. Elinizle bastırıp hafif düzleştirerek tepsiye dizin. Uzerlerine cok az yag gezdirin
  • 190°C önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Pişme işleminin yarısında köfteleri çevirerek pişirimeye devam edin
  • Buharda pişmiş sebze ya da salata ile servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun



A Tavola con la Carne kitabındaki Polpettine di Pollo e Verdure adlı tariften üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir.

Tahmini besin değerleri aşağıdaki gibidir










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder